#3 Bakom kulisserna

Nu kan ni lyssna på det tredje avsnittet av Point of no return. 

Följ med bakom kulisserna i Bagdad under 21 dagar när amerikanska och allierade bombplan gjorde livet till ett rent helvete för Bagdad-borna. Det var flyganfall 24 timmar om dygnet. Bårhusen på sjukhusen var fyllda till bristningsgränsen. Lugnande medicin tog slut på grund av att många tvingades knapra tabletter för att kunna sova. 

Hör också hur det gick till när USA dödade två journalister på Palestine Hotel den svarta dagen den 8 april 2003. Den dagen dödades inte bara två, utan tre journalister av amerikanska soldater. 

Den här bilden tog jag runt den 10 april 2003 i Bagdad. Den föreställer handen till en stupad irakisk soldat, som lagts i skopan till en amerikansk  miltärlastbil tillsammans med andra stupade soldater.

Musikstycket du lyssnat på heter Falling Satellites och är komponerat och framfört av Julie Maxwell.

Gå gärna in på hennes hemsida och lyssna på hennes musik eller titta på hennes bilder.

Website: http://www.juliemaxwell.com
Bandcamp: https://juliemaxwellspianomusic.bandcamp.com/
License: https://creativecommons.org/licenses/by-nd/4.0/

urbham
Jag heter Urban Hamid och arbetar som frilansjournalist, specialiserad på Mellanöstern. I och med att jag fokuserar på ett oroligt område, innebär det att jag ofta tvingas jobba som en krigskorre. Men jag sätter alltid den vanliga människan i förgrunden. För det är ju hon som är mest utsatt i moderna krig.